WYJĄTKOWA JOGURTOWNICA YOGURBERRY

1 Luty
2017

YogurBerry to ciekawe urządzenie, które daje nam możliwość przygotowywać samodzielnie jogurty.

Funkcjonuje ono jako nowoczesna propozycja, dzięki której można przygotowywać jogurt o doskonałych właściwościach. Przede wszystkim to takie rozwiązanie, które charakteryzuje się ciekawą formą pracy, ponieważ wszystko opiera się wyłącznie o naturalną fermentację, bez używania prądu. W urządzeniu potrzebny jest pojemnik, w którym umieszcza się mleko i do tego również bakterie. Na początek startowy pakiet, potem może być zaczyn z poprzednio wykonywanych jogurtów.

Bakterie jogurtowe

Pierwsza przygotowywana partia jest najbardziej wymagająca, ponieważ do niej będziemy musieli mieć przygotowane pakiety startowe z bakteriami. Jeśli już wykonamy pierwszy jogurt będzie można go przy kolejnym razie stosować jako zaczyn. Ogólnie co do zasady jednak na początek wybieramy pakiet startowy z dobrze przygotowanymi kulturami bakterii, dzięki czemu będą one zdrowe dla naszych jelit.

Jest to dobra opcja, ponieważ ten szczep bakterii będzie najlepszy z możliwych. Jeśli potem kolejne razy będziemy przygotowywać z zaczynu dobrze będzie mieć na uwadze, że z czasem tych bakterii będzie coraz mniej i znów będzie trzeba do takiego pakietu startowego wrócić. To sprawa bardzo ważna, od której może zależeć przygotowanie wartościowego jogurtu.

Jogurt wspomaga pracę jelit

Tak przygotowana propozycja charakteryzuje się tym, że jest w 100% naturalna, nie ma tam barwników, dodatków smakowych i będzie dla naszego zdrowia bezpieczna. Pojawiają się tam również bakterie probiotyczne, oraz żywe kultury bakterii właściwe dla naszych jelit.

Jogurt dla zdrowia

Jeśli chodzi o te bakterie będzie to bardzo ważne ponieważ takie bakterie nie będą w klasycznym jogurcie, gdzie niestety usuwa się najcenniejsze wartości, by ważność produktu była jak najdłuższa, tak by udało się go sprzedać.

Dlaczego zestaw YogurBerry?

To prosty zestaw, który da nam możliwość tworzenia idealnego jogurtu, który będzie wynikiem fermentacji naturalnej. To między innymi taka innowacyjna forma cyrkulacji powietrza, która sprawi, że stworzymy doskonałe warunki do tego, by bakterie mogły się mnożyć. Bardzo ważne będzie między innymi to, że urządzenie wykonywane jest z materiałów, które pozbawione będą bisfenolu i dzięki temu będzie to w 100% bezpieczne dla zdrowia.

Co interesujące jest to urządzenie realizowane z Tritanu, który charakteryzuje się świetną jakością, jest podobny do szła, dlatego nie będzie absorbował zapachów i smaków. Oczywiście producent zadbał także o estetykę, która w tym urządzeniu jest świetna i dlatego również zasługuje na uwagę. Powinien spełnić oczekiwania, ponieważ urządzenie łatwo się obsługuje.

Umieszczamy w pojemniki mleko i dodajemy bakterie, które mogą rozpocząć namnażanie. W temperaturze pokojowej powinno się to znajdować przez około 10 godzin. Potem kilka kolejnych godzin, by jogurt stał się gęstszy. Produkt będzie nadawał się do spożywania przez siedem dni.

Autor

Agnieszka

Redakcja elwast.pl

To może Cię zainteresować